JADŁOSPIS

16.10.2017r
Poniedziałek

Ś: bułka maślana z masłem, serek waniliowy, kakao, jabłko
O: zupa ogórkowa z ziemniakami, risotto z z mięsem i warzywami, ,kompot
P: banan

17.10.2017r.
Wtorek

Ś: pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną z tuńczykiem i szczypiorkiem, kawa z mlekiem, jabłko
O: zupa pieczarkowa z makaronem, kotlet schabowy sałata zielona z jogurtem, ziemniaki, kompot,kompot
P: galaretka z bitą śmietaną i owocami

18.10.2017r.
Środa

Ś: chleb wiejski z masłem,krakowską suchą, sałatą, pomidorem, ogórkiem, kawa z mlekiem
O: zupa brukselkowa z kaszą manną, pierogi leniwe z serem, surówka z marchwi-jabłka, kompot
P: actimel

19.10.2017r.
Czwartek

Ś:  chleb orkiszowy z masłem, serek twarogowym, rzodkiewką, kiełkami, pestkami dyni kakao, winogrona
O: zupa porowa z lanym ciastem, cielęcina w sosie, buraki na ciepło, ziemniaki, kompot
P: ciasto marchewkowe własnego wypieku, herbata owocowa

20.10.2017
Piątek

Ś: pieczywo mieszane z masłem, pasztetem mięsnym, ogórkiem kiszonym, kawa z mlekiem, gruszka
O: zupa kalafiorowa z kaszą, ryba miruna,surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki, kompot
P: sok Kubuś, rurki waflowe

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
gluten, mleko, masło, jogurt, śmietana, jajka, sery, miód, seler, cytrusy, ryby

Katalog z alergenami i składnikami do wglądu u intendenta.

Rozmiar czcionki
Kolor